Το μήνυμα του Klopp

Posted: November 5, 2015 in Uncategorized

CR8SskSUwAAsxjY

O Klopp είναι καταρτισμένος και ικανός προπονητής, αλλά το πιο σημαντικό είναι πως δεν είναι μελαγχολικός, νοσταλγικός, μουντός. Σε αντίθεση με τη  Liverpool, που έχει κάνει το δράμα συνώνυμό της. Η βασική ικανότητα του Klopp είναι πως κατανοεί πολύ καλά το περιβάλλον που καλείται να δουλέψει. Αντιλαμβάνεται τις συνθήκες που συναντάει κάθε φορά κι επιχειρεί να μεταδώσει μια φρέσκια, χαλαρή (αλλά επαγγελματική) κι ευχάριστη οπτική, που θα αναζωογονήσει το κλαμπ.

Από την πρώτη στιγμή στη Liverpool προσπαθεί να πείσει παίκτες και κόσμο να σταματήσουν να μετατρέπουν το παρελθόν σε βαρίδι, να αντιληφθούν ότι τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Μιλάμε για μια από τις μεγαλύτερες ομάδες ιστορικά. Όμως εδώ και χρόνια δεν έχει αλλάξει μόνο η κατάστασή της και η συχνότητα με την οποία πατάει κορυφές, αλλά και η δυναμική αρκετών αντιπάλων της. Το σημείο εκκίνησής της δεν είναι αυτό που φαντάζονται όσοι θεωρούν πως τα κατορθώματα του παρελθόντος είναι το κύριο στοιχείο που ορίζει την υπάρχουσα δυναμική/δυναμικότητα. Επομένως καλείται να δράσει σε ένα νέο περιβάλλον.

Το δεύτερο σημαντικό μήνυμα του Klopp είναι ότι δεν υπάρχουν μεσσίες. Και το τελευταίο και ίσως πιο σημαντικό (εξάλλου ο Γερμανός το επαναφέρει πιο συχνά από οτιδήποτε άλλο, άμεσα ή έμμεσα σε διάφορες παραλλαγές) είναι τo υπέροχο “we have to change from doubters to believers… now”. Το οποίο δεν αναφέρεται μόνο στη συνολική οπτική, αλλά αποτελεί και στοχευμένο και ξεκάθαρο μήνυμα σε σχέση με το ρόστερ. Η δηλωμένη, ξανά και ξανά, πίστη του στην ποιότητα του δυναμικού, θεωρώ πως εκτός από ειλικρινής είναι και σωστή. Ορθά εκτιμάει πως όχι μόνο διαθέτει ικανούς παίκτες, αλλά και ότι οι περισσότεροι έχουν αρκετά πιο ψηλό ταβάνι από αυτό που φαίνεται αυτή τη στιγμή. Ναι, δόθηκαν ποσά υπερβολικά σε κάποιες περιπτώσεις και ποσά για λάθος παίκτες. Ναι, δεν έχει δημιουργηθεί και η καλύτερη ισορροπία. Ναι, η Liverpool των 5 ευρωπαϊκών. Ό,τι πείτε λέει ο Klopp, αλλά όχι άλλη γκρίνια, όχι άλλη παρελθοντολαγνεία, όχι άλλη υπερβολή. Σταματήστε να μιλάτε για λεφτά, μεταγραφές, τίτλους, μύθους και θρύλους. Πάμε να δουλέψουμε και να διασκεδάσουμε. Τελικά το μήνυμα του Klopp είναι απλό: χαμογελάστε και πάμε να παίξουμε.

Comments
  1. tarash92 says:

    Philosopher den arthrografeis pleon gia to sport24 apo oti katalava. Boroume na se vroume se kapoio allo site?
    To diplo sto stamford htan oti pio euxaristo exei kanei h liver meta apo ekeino to glistrima tou gerard.

    • footballpep says:

      Όχι. Αν αλλάξει κάτι θα το επικοινωνήσω. Για την ώρα, όποτε μου τη βαράει, θα ανεβάζω εδώ.

Leave a comment